Klubb-foto-cirkelJag har arbetat med spel sedan 1994 och började i en butik vid namn Ny Data i Kristianstad där det första spelet jag sålde var Elitserien 95 till Sega Mega Drive. Det var en intressant tid då CD-mediet tågade in och spelförsäljningen primärt skedde via individuella specialistbutiker, vilket gjorde att kreativiteten var stor och kampanjerna lokalt anpassade. Parallellt med arbetet så insåg jag tidigt kraften i Internet och möjligheten i att bli publicerad, så jag skrev om spel på sajter som bl.a. Spelsiten.com. Till Ny Data skickades branschtidningen Manual som jag läste flitigt. När de sökte frilansskribenter började jag skriva artiklar även for dem, vilket ledde till att jag 2000 flyttade till Stockholm för att arbeta med Manual på heltid. Det blev början på ett äventyr där jag förutom Manual skrev i tidningar som Nöjesguiden, var juryordförande för Spelgalan samt spelexpert pa MTV.

2007 sadlade jag om och tog en tjänst som informatör och analytiker på Dataspelsbranschen där jag arbetade med statistik, evenemang, åldersmärkning och andra branschgemensamma insatser. Därefter följde en sejour åren 2011-2012 som förläggare på PAN Vision där jag hanterade spel som Pippi Långstrump på Nintendo DS, vilket var lärorikt att se hela affären och produktionen från koncept och avtal till färdigt spel på butikshyllan. 2013 började jag arbeta på marknadsavdelningen pa DICE med Battlefield-serien. Det ger onekligen perspektiv att få arbeta med en så stor global spelserie som har fans överallt från Brasilien till Japan. Efter åtskilliga Battlefield och expansioner samt ett Mirror’s Edge så kände jag att det var dags att arbetade med mindre projekt från passionerade utvecklare och gick till det entusiastiska indieförlaget Raw Fury. 2020 började jag som senior advisor hos Embracer Group där jag bl.a. tittar på strategi, utvärdering och uppköp av klassiska IP och bolag med retrorelaterad verksamhet.

Jag är intresserad av spelhistoria och drivs av att dokumentera vår svenska historia som annars riskerar att glömmas bort och bli en fotnot i det amerikanska perspektivet som dominerar. Detta har resulterat i att jag skrivit böckerna med de långa titlarna 8 bitar på 80-talet: Nintendos marsch in i de svenska hemmen och Historien om Sega: Hur en blå igelkott och hockeyspel tog Sverige med storm. Kunskapen jag samlat på mig genom åren delar jag gärna med mig av i föreläsningar och intervjuer samt har även engagerat mig och hjälpt till vid retrospelsmässor och andra initiativ för att bevara spel.