Super-nintendo-i-sverige-omslag_3d

SUPER NINTENDO I SVERIGE är den jättelika och färgsprakande boken om denna älskade spelmaskins intåg i vårt land, nästan två kilo renodlad retronostalgi.

Du får återse klassiska titlar som Super Mario World, The Legend of Zelda: A Link to the Past och Super Metroid – som än i dag toppar listor över världens bästa spel. Du får en komplett översikt över konsolens och spelens utgivning i Sverige samt djuplodande intervjuer med de som var med och lade grunden till den nordiska försäljningssuccén.

Klicka här för att läsa ett smakprov ut boken.

SUPER NINTENDO I SVERIGE är det storasyskon du längtade efter som barn. En källa till oumbärlig kunskap om både de mest populära och de creddigt obskyra spelen som formade din barndom.

Carl Michael Sahlberg & Martin Lindell (Foto: Sebastian Pettersson)

Författarna Martin Lindell och Carl Michael Sahlberg är två av landets mest erkända retrospelsexperter vars samlade Nintendo-kunskaper få kan utmana. Lindell har bland annat tidigare skrivit böckerna Historien om SEGA samt Svensk Videospelutveckling: Från 50-tal till 90-tal, den senare i samarbete med Thomas Sunhede. Sahlberg är bibliotekarie på Kungliga biblioteket och arbetar bland annat med spelbevarande.

Unikt omslag till förbokningen
Förbokningsutgåvan av boken SUPER NINTENDO I SVERIGE har ett unikt bokomslag med Mario och Yoshi i full galopp. Du som kan din SNES-historia känner igen denna bild då den användes till omslaget på flertalet kataloger från den svenska distributören Bergsala – men då är bilden oftast vänd på andra hållet, med blicken vänd från pärmen – vilket är det vanliga i väst.

Men faktum är att man på Nintendo var väldigt noga med riktningen. På ett av dokumenten i en grafisk manual står till och med uttryckligen: “Note: Mario riding Yoshi should always face to the left”. Så bilden på omslaget är faktiskt rätt!

Förbokningsutgåvan släpptes i samarbete med Spel & Sånt, en av Sveriges sista tv-spelsbutiker med fysisk butik. Upplagan för förbokningsutgåvan med Mario och Yoshi var begränsad till 1000 exemplar och är helt slutsåld. Däremot finns den ordinarie utgåvan med gult omslag och sprängskiss på en SNES-kontroll fortfarande tillgänglig hos flera återförsäljare.

”Super Nintendo i Sverige är en enastående framställning av ett viktigt stycke modern kulturhistoria. – 5/5, BTJ

”…den överväldigande mängd kunskaper och inte minst entusiasm som möter i den stora, väldigt gula kaffebordsboken Super Nintendo i Sverige.” – Tidskriften Respons

”Vilket gediget arbete. Applåd! Stående ovationer, fantastisk bok.”Par i Pixlar

”Jag känner igen mig så mycket hur jag och mina vänner upplevde Super Nintendo. Det är som en flashback tillbaka till 90-talet. Boken är fantastiskt fin.”Gillestugan

”Många fina urklipp från gamla speltidningar som Super Power och dylikt. Det här en kanon coffee table-bok som man vill ha framme och bläddra lite i då och då för att mysa och minnas.”Jonas Högberg

ISBN/EAN: 978-91-984567-8-3
Sidor: 196 sidor
Format: 315 × 235 × 30 mm, hård pärm
Förlag: Fandrake
Återförsäljare: Spel & Sånt, Retroplay, Nostalgibutiken, Webhallen, Science Fiction Bokhandeln, Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, Amazon, Uppsala Bokhandel, Suomalainen Kirjakauppa (Finland)
Release: 4 december 2021